duminică, 3 iulie 2011

Salata de oua


O minunată salată pe care am preparat-o prima dată la Academia Maggi. Trebuie să menţionez că reţeta îi aparţine lui Teodora de la Teo's Kitchen.  
Reţeta este uşor de preparat, consistentă şi hrănitoare.

 INGREDIENTE pentru 2 porţii:
 Ouă 3 bucăţi
 Maioneză 1,5 linguri
 Smântână 1,5 linguri
 Ceapă verde 1 fir
 Tarhon 4-5 frunze (se poate inlocuii cu mărar)
 Usturoi 2 grăunţi
 Şuncă 3 feli (şuncă de pui, şuncă de Praga, muşchi afumat, etc.)
 Opţional se mai poate adăuga un sfert de ardei gras roşu.
 Sare, piper şi zeamă de lămâie după gust.
 
 MODUL DE PREPARARE:
  
 Punem ouăle la fiert în apă. Până se fierb ouăle, tocăm fin ceapa, ardeiul, şunca şi verdeaţa.

Când ouăle s-au fiert bine*, le dăm la o parte de pe foc şi le răcorim în apă rece. Le curăţăm şi le tocăm mărunt. Într-un vas încăpător amestecăm bine toate ingredientele şi asezonăm după gust cu sare, piper şi eventual zeamă de lămâie. Lăsăm o oră la rece şi servim pe pâine prăjită.




O reţetă foarte simplă, rapidă şi de efect !

 *pentru ouăle fierte tari trebuie să fiarbă minim 7-8 minute