miercuri, 13 iulie 2011

Tigaie de porc

 Una din cele mai simple reţete posibile. În acelaşi timp una din cele mai gustoase !

INGREDIENTE:
 Carne de porc 5-600gr. (pulpă, muşchi sau ceafă)
 2 Cepe uscate sau 2 legături de ceapă verde
 2 Ardei graşi verzi (sau galbeni)
 2 Ardei graşi roşii
 5-6 Grăunţi mari de usturoi (sau chiar o căpăţână de usturoi proaspăt)
 1 Lingură pastă de tomate (sau 5-6 linguri de suc de roşii)
 1 Lingură de ulei
 1 Linguriţă rasă de boia de ardei
 1/2 Linguriţă zahăr
 50 ml Vin alb demisec sau sec
 Sare, piper şi cimbru după gust

MOD DE PREPARARE:
 Pregătim, spălăm şi curăţăm carnea şi legumele. Carnea o tăiem în cuburi, ceapa rondele fine, ardeiul gras îl tăiem în bucăţi mari iar usturoiul îl tocăm foarte mărunt. Dacă nu reuşim îl putem zdrobi cu zdrobitorul sau în piuă/mojar dar pentru această reţetă îl recomand să fie tocat.

 Punem la călit în puţin ulei ceapa şi când devine sticloasă adăugăm carnea. Dacă folosim ceapă verde, punem întâi carnea. Imediat ce carnea s-a albit, adăugăm ceapa verde şi ardeii.


 Condimentăm cu sare, piper şi cimbru. Când legumele s-au rumenit uşor, adăugăm sucul de roşii, vinul, zahărul şi boiaua. Amestecăm bine şi  lăsăm câteva minute sub capac.

  Luăm capacul şi lăsăm să scadă sosul. Când sosul a scăzut, gustăm şi mai adăugăm sare sau piper dacă mai este nevoie şi oprim focul. Punem şi usturoiul şi servim fierbinte lângă un pahar de vin. Divin !