marți, 4 mai 2010

Dovlecei pane


 Pentru că tocmai a trecut şi grătarul de 1 mai, ne odihnim un pic cu nişte delicioşi "dovlecei pane"  :)
 
 
 INGREDIENTE:
 
 6 Dovlecei de mărime medie  
 4 Ouă  
 2-3 linguri Făină
 1 linguriţă de Muştar
 1 căpăţâna mică de Usturoi
 Sare, piper, ulei pentru prăjit
 
 
 MOD DE PREPARARE
 
 Spălăm şi curăţăm dovleceii după care îi tăiem feliuţe de aproximativ jumătate le centimetru grosime. Presărăm sare pe feliile de dovlecei şi le lăsăm 15-20 minute timp în care îşi vor lăsa sucul.

 În acest timp, preparăm un pane din ouă, muştar, făină, sare şi piper. Le amestecăm bine folosind un tel până obţinem o pastă asemănătoare cu aluatul de clătite dar un pic mai gros. Tot în acest timp, preparăm şi un mujdei simplu de usturoi. Curăţăm grăunţii de usturoi, îi zdrobim bine, îi frecăm cu sare şi adăugăm apă. 
 


 După ce scurgem dovleceii, îi tăvălim bine prin aluatul de pane şi îi prăjim în ulei încins. Îi întoarcem pe ambele părţi până capătă o frumoasă culoare arămie. 


Scoatem dovleceii prăjiţi într-un vas şi adăugăm pe fiecare feliuţă câte o linguriţă de mujdei. Se pot servi calzi sau reci. 
 
 ATENŢIE ...... GUSTUL LOR CREAZĂ DEPENDENŢĂ :)