joi, 28 iulie 2011

Gnocchi cu sos de smântână

 Ieftin, simplu, rapid....
   
 INGREDIENTE:
 500gr. Gnocchi
 300gr. Smântână preferabil lichidă (se poate folosi cu succes orice fel de smântână)
 2 Ouă (numai gălbenuşurile)
 150gr. Caşcaval
 Sare, piper alb, boia dulce.

 

 MODUL DE PREPARARE: 
 Într-o oală de 3-5 litri punem apă la fiert. Când începe să fiarbă, punem gnocchi şi îi lăsăm să fiarbă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. În lipsa lor, până se ridica la suprafaţă (aproximativ 3 minute). Le răcorim în jet de apă rece şi le lăsăm în aşteptare până pregătim sosul.
 

 Pentru sos, punem o lingură de ulei de măsline în tigaie la foc mic

. Separat amestecăm smântâna cu gălbenuşurile, sarea, piperul şi un vârf de cuţit de boia dulce (opţional). Dacă smântâna este uşor acrişoară, putem adăuga şi puţin zahăr.

După ce le-am amestecat foarte bine, vărsăm compoziţia în tigaie şi amestecăm energic la foc foarte mic. Dacă începe să fiarbă, dăm imediat la o parte de pe foc şi lăsăm puţin să se răcească. Adăugăm şi caşcavalul ras şi amestecăm bine până ce se topeşte şi se omogenizează în smântână.

Când sosul este omogen adăugăm şi gnocchi-le şi le mai ţinem 2 minute la foc mic. Servim fierbinte :P






 
 ps: dacă sosul s-a îngroşat prea tare, îl putem subţia cu puţin lapte în timp ce este încă pe foc