luni, 30 noiembrie 2009

Pangasius pane (peste pane)

INGREDIENTE :
File de pangasius 1 kg.
Oua 2 buc.
Faina 2-3 linguri
Mustar o lingurita
Boia de ardei dulce sau iute jumatate de lingurita
Lapte 200 ml.
Ulei pentru prajit (200-300 ml)



MODUL DE PREPARARE :
Se spala cu apa rece fileul si se scurge foarte bine apasand pe el tare dar cu grija sa nu il rupem. Se portioneaza in bucati de 7-10 cm si se lasa 10 minute in lapte rece.
 
 
In acest timp vom prepara sosul pentru pane. Batem 2 oua impreuna cu faina, sare, piper, boia dulce sau iute si mustarul pana obtinem un aluat ca de clatite dar un pic mai gros.
In cazul in care aluatul este prea subtire mai adaugam faina iar daca este prea gros il putem subtia cu putin lapte sau apa. Scurgem fileul de lapte, il tavalim bine prin aluat si il punem la prajit in uleiul incins. Il prajim bine pe ambele parti pana ce capata o culoare auriu-aramie.


Se serveste cald sau rece cu lamaie si cu garnitura de cartofi natur sau orez cu legume. 
 
 
 
Sa va fie de bine :)