vineri, 27 noiembrie 2009

Cascaval pane

Ingrediente:
Cascaval 500 gr.
Oua 2 buc.
Faina 2 linguri
Mustar 1 lingurita
Pesmet 200 gr.
Sare, piper dupa gust


Mod de preparare:



Se taie cascavalul in felii (diferite forme) cam de 1 deget grosime.   Separat, intr-un vas se amesteca cu telul sau o furculita ouale cu faina, mustarul, sare si piper pana devine o pasta omogena de consistenta unei smantani subtiri. In cazul in care a iesit prea groasa, se mai poate adauga putina apa. Daca este prea subtire, se mai poate ingrosa adaugand faina.
Feliile de cascaval se trec prin sosul preparat anterior dupa care se tavalesc bine prin pesmet. Se lasa deoparte 2-3 minute dupa care se repeta operatia.

 Se mai lasa cateva minute sa se usuce bine (timpul in care se incinge uleiul) dupa care se prejesc in ulei mult in friteuza. Se poate prajii si intr-o tigaie dar nivelul uleiului trebuie sa depaseasca cascavalul. Daca este nevoie, cascavalul se intoarce cu grija sa nu se rupa, cu ajutorul unei palete. Se tine in uleiul incins pana ce capata o culoare aramie, placuta.


Se serveste fierbinete. Daca se raceste, se intareste.
Pofta Buna !