sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Salata de icre

Pfffff..... inca una din cele 4837 de retete preferate :)

Ingrediente :
Icre de crap 100 gr.
Ulei 3-400 ml.
Miezul de la o felie mare de paine
Zeama de la o lamaie

O ceapa mica (preferabil rosie)
Apa minerala carbogazoasa sau sifon 50 ml





Mod de preparare :
Incepem cu inmuierea miezului de paine. Il stoarcem bine si il punem langa icrele curatate in prealabil.


Amestecam bine icrele cu miezul de paine cu ajutorul unui tel sau al unei linguri de lemn. Incepem sa turnam uleiul in timp ce amestecam, putin cate putin ca la maioneza. Cand pasta devine prea groasa adaugam cate un pic de apa minerala care va face salata mai alba si mai pufoasa. La sfarsit adaugam zeama de lamaie dupa gust, sare daca mai este nevoie si ceapa tocata cat mai marunt posibil. 



Cam atat.... POFTA BUNA !