duminică, 22 noiembrie 2009

Musaca de cartofi

Pfffff..... una din cele 4837 de retete preferate :) Nu o recomand celor care vor sa manance sanatos. ATENTIE !!!
Sa incepem cu inceputul. Avem nevoie de ingrediente, chef, pofta, vas de cuptor, cuptor s.a.m.d.


 

INGREDIENTE:

Cartofi 1 kg.
Carne tocata de porc juma' de kg.
Ceapa multa (tot vre-o juma'de kg.)
Pasta de tomate 2-3 linguri (sau 1 pahar de suc de rosii)
Rosie 1-2 bucati
Ou 1
Condimente: sare, piper, cimbru si o lingurita de boia dulce.

MODUL DE PREPARARE:
Ca de obicei incepem cu curatarea si spalarea legumelor. Cartofii ii lasam intr-un vas cu apa sa nu isi schimbe culoarea (oxideze) pana ce ii vom folosii. Tocam ceapa si o calim impreuna cu sarea pana ce capata o culoare galbuie, sticloasa. Amestecam carnea tocata cu ceapa calita, condimentele, un pahar de apa si pasta de tomate.  Pregatim vasul de cuptor (recomand vas de lut, fonta sau yena).

 

Il ungem bine cu untura sau unt si punem primul strat de cartofi taiati rondele de 1-1,5 cm. grosime. Intindem un strat de carne, inca unul de cartofi, inca unul de carne si terminam cu cartofi peste care punem cateva felii de rosii care vor avea grija sa nu se usuce ultimul strat de cartofi. Trimitem vasul sa navigheze in valurile de caldura ale cuptorului preincalzit. Dupa o ora de nevigare la foc domol, batem un ou cu sare si putina apa si il turnam peste musaca avand grija sa patrunda si printre straturi. Lasam la cuptor pana se rumeneste bine. Putem verifica cartofii cu o scobitoare care trebuie sa patrunda foarte usor prin straturile de cartofi.


Cam atat...... Nu uitati sa opriti cuptorul. A..... si sa ma chemati si pe mine sa va verific :p