luni, 16 noiembrie 2009

Salata de boeuf


Ingrediente :
Cartofi 1 kg.
Morcovi 5-6 buc.
Rasol vita sau piept pui 500 gr.
Gogosari murati 200 gr.
Castraveti murati 200 gr.
Masline negre 50-100 gr.
Maioneza 300 gr. sau:
Ulei 300 ml.
Ou 1 buc (doar galbenusul)
Mustar o lingurita
Lamaie 1 buc.



Mod de preparare:
Se spala cartofii si se pun la fiert (necuratati) in apa cu sare intr-o oala incapatoare . Pe alt foc se pun la fiert morcovii si carnea in apa cu sare. Cand s-au fiert cartofii, se racesc sub jet de apa rece si se curata. Se toaca cubulete cartofii, morcovii si carnea fiarta  si se amesteca impreuna cu gogosarii si castravetii tocati cubulete mici. Se adauga maioneza si se amesteca incet pana se incorporeaza maioneza (fara a sfarama legumele). Acum este momentul sa mai adaugati sare si zeama de lamaie daca mai este nevoie. Se pune salata pe un platou, se netezeste si i se da "fata" cu o lingura de maioneza, castravete, gogosar si masline. Se lasa la frigider minim 2 ore inainte de servire.


Pofta Buna !