miercuri, 3 februarie 2010

Şaorma de casă :)

hm....... cui nu îi place şaorma (cunoscută şi ca shaorma, swarma, kebab, kebap) ?
 
 Dar ce ne facem dacă avem poftă de şaorma şi nu avem chef (timp, bani, etc.) sau de unde să ne-o procurăm. O facem noi :)
 
 Avem nevoie de......
 

 
 INGREDIENTE:
 1 Piept de pui
 Lipie (pâine libaneză) În absenţa lipiei, putem folosii o chiflă scobită de miez.
 100gr. Cartofi pai
 2 linguri de Maioneză
 1 lingură de Iaurt
 1 Castravete murat (se poate inlocuii cu succes cu o gogonea murată)
 Sare, piper, usturoi (grăunte sau praf)
Optional:  o lingură de varză tocată fin, ardei iute, ketchup, 2 ciuperci champignon
 
 
 MOD DE PREPARARE:
 
 Curăţăm cartoful, îl tăiem pai şi îl prăjim în ulei încins. Separat facem puţină maioneză dintr-un gălbenuş. Avem nevoie de 2 linguri de maioneză pe care le vom amesteca cu o lingură de iaurt şi cu doi grăunţi de usturoi pisat.

Pe un grătar încins punem pieptul de pui pe care l-am spălat în prealabil cu apă rece. Ungem lipia cu un strat gros din sosul de maioneză cu iaurt şi usturoi după care adăugăm pieptul de pui prăjit şi tăiat în felii subţiri, cartofii prăjiţi, gogoneaua sau castravetele tăiat în feliuţe subţiri, şi varză.




Opţional mai putem adăuga ciuperci călite, puţin sos peste, ceapa tăiată fin, ardei iute şi ketchup. Rulăm lipia cu toate ingredientele la mijloc şi o strângem cât de bine putem, fără a o rupe.

 
 Sfat: înainte să ungeţi lipia, încălziţi-o puţin (pe grătarul pe care prăjiţi pieptul de pui)
 
 
 Poftă (foarte) bună !