luni, 25 noiembrie 2013

SALATA DE PESTE AFUMAT (de post)


O salata incredibila. De ce zic asta ? Pentru ca nu v-ar veni sa credeti cat de gustoasa poate fi combinatia dintre peste afumat, cartofi si rodie !

INGREDIENTE:
150 gr. Macrou afumat sau pastrama
500 gr. Cartofi
2-3 linguri bune de Maioneza (de post)
O Ceapa rosie mare
100 gr. Masline verzi fara sambure
1/4 Rodie
Sare, piper, suc de lamaie

MOD DE PREPARARE:
Foarte simplu:
Fileul de peste afumat il rupeti cu degetele in bucati mici si eliminati eventuale oase.
Cartofii spalati ii puneti la fiert in apa cu sare.
Maslinele le taiati rondele.
Ceapa o curatati, spalati si apoi o taiati in rondele foarte fine.
Scoateti samburii de la 1/4 rodie. Ca sa nu va stropiti cu sucul, curatati samburii sub apa.
Cartofii sunt fierti atunci cand furculita patrunde usor in ei. Cand s-au fiert, aruncati-le apa fiarta si turnati apa rece peste ei. Pana se racesc puteti prepara o maioneza (de post).
Daca s-au racit cartofii, curatatii bine de coaja si taiatii in cuburi ca pentru salata ;)

Intr-un vas incapator amestecati cartofii cu maioneza, ceapa rosie, pestele afumat, samburii de rodie si maslinele. Asezonati cu sare, piper si suc de lamaie.
Un deliciu :P