marți, 12 noiembrie 2013

SALATA DE TON


Pentru ca e cazul sa mai mancam si sanatos (din cand in cand) si pentru ca se apropie si Postul Craciunului va recomand o salata de ton cu rucolla. Este foarte simpla de realizat, plina de vitamine si grasimi sanatoase. Iar mai presus de tot este foarte gustoasa. Eu am gandit aceasta reteta cu rucolla dar voi o puteti modifica/adapta dupa preferinte. Merge la fel de bine cu valeriana sau salata obisnuita.

INGREDIENTE (pentru 2 portii):
2 felii de Paine
1 graunte de Usturoi
1 conserva de Ton bucati in ulei de masline
Sucul de la o jumatate de Grapefruit
2 Rosii
O jumatate de Castravete Fabio sau 2 castraveti mici (Cornison)
O casoleta de salata Rucolla  100-150gr.
50 gr. Porumb dulce
Ulei de masline, sare

MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput prajim cele 2 felii de paine. Imediat ce le scoatem din prajitor le frecam pe ambele parti cu un graunte proaspat de usturoi. Le taiem in patratele cam cat sa incapa odata in gura ;)
Rucolla o spalam bine sub jet de apa rece, o scurgem bine o impartim si o asezam pe 2 farfurii . Presaram putina sare peste ea, turnam putin ulei de masline si stoarcem si putin suc de grapefruit.
Deasupra asezam patratelele de paine prajita, apoi rosiile, castravetele si porumbul.
Separat intr-un vas amestecam sucul de grapefruit cu putina sare si ulei de masline. Daca va place mai acrisor puteti pune si un pic de suc de lamaie. Turnam dressingul astfel preparat peste salata.
Simplu, delicios si sanatos ;)