vineri, 7 iunie 2013

TORTELLI CU BRANZA DE CAPRA SI ARDEI PE SOS PESTO GENOVEZ

mmmmmm......
Numai cand ii pronunt denumirea si imi si face pofta ;)


INGREDIENTE pentru aluatul de paste:
225 grame de faina 
2 oua de marime medie 
2 galbenuse de ou un praf de nucsoara un praf de sare

 
INGREDIENTE pentru umplutura: 
50 gr. branza de capra moale (cremoasa) 
1 ardei rosu 
jumatate de dovlecel tocat fin 
jumatate de ceapa tocata marunt 
Sare si piper dupa gust 


INGREDIENTE pentru Pesto Genovez: 
20 gr. de seminte de pin prajite usor 
50 gr. frunze de busuioc proaspat 
1 graunte de usturoi 
sucul de la un sfert de lamaie
60 ml. ulei de masline extra virgin 
20 gr. parmezan ras 
sare si piper dupa gust


MODUL DE PREPARARE: 
Cernem faina impreuna cu sarea intr-un vas incapator. In alt vas amestecam bine ouale cu uleiul, galbenusele si nucsoara. Turnam ouale putin cate putin peste faina si amestecam cu varfurile degetelor pana se fac frecatei. Apoi framantam bine timp de 10 minute. Aluatul astfel format il impartim in doua si il invelim in folie de bucatarie. Il lasam la frigider minim o ora. In acest timp vom pregati sosul pesto si umplutura pentru tortelii. 

Pentru umplutura, ungem ardeiul cu putin ulei si il coacem la cuptor pana e moale si pielea e arsa. Il lasam cateva minute sa se odihneasca intr-un vas acoperit dupa ce presaram sare pe el. Dupa ce a stat cateva minute si s-a inmuiat coaja, il curatam bine de pielita arsa si de samburi. Il tocam marunt. Separat calim usor in putin ulei de masline ceapa si dovlecelul tocate fin. Dupa ce s-au inmuiat le scoatem intr-o sita. Adaugam si ardeiul tocat si lasam sa se scurga bine. Branza de capra o rupem in bucati mici. O adaugam peste legume si o amestecam bine cu ajutorul unei furculite. Pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam putin pesmet alb pana se leaga compozitia. O lasam sa se raceasca. 


Pentru pesto vom pune intr-un vas de blender toate ingredientele. Pasam cu blenderul toata compozitia pana se leaga intr-un sos. 


Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie subtire. taiem cercuri de aproximativ 7 cm diametru. In jumatatea superioara punem cate o lingurita de compozitie. Acoperim cu jumatatea inferioara si lipim bine marginea. Trebuie sa arate ca o jumatate de cerc. ridicam usor marginea lipita si apropiem colturile. Lipim colturile unul de altul prin presare. 



Puneti un vas incapator cu apa la fiert impreuna cu o lingura buna de sare si un strop de ulei de masline. Cand clocoteste apa, adaugati tortelii si dupa ce apa da din nou in clocot fierbetii 2 minute. Surgetii bine si asezatii pe farfurie peste pesto. Presarati putin parmezan peste tortelii si un strop de ulei de masline extra virgin. Cam atat, pofta buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea..... !