sâmbătă, 25 mai 2013

PUI CU CIUPERCI IN SOS DE SMANTANA

 Ce este :
- mai gustos decat o pizza ?
- mai sanatos decat o saorma ?

- mai usor de preparat decat un hamburger ?

PUI CU CIUPERCI IN SOS DE SMANTANA !

INGREDIENTE:
500 gr. pulpe dezosate de Pui (se pot inlocui cu piept)
500 gr. Ciuperci proaspete
300 ml. Smantana pentru gatit
4 graunti de Usturoi
Sare, Piper, Turmeric (sau Curcuma), Ulei de masline

MOD DE PREPARARE:
Ca de obicei incepem cu spalatul si curatatul ciupercilor si al pulpelor de pui. Ciupercile le veti taia in felii groase iar puiul in fasii subtiri si lungi.
Incingem uleiul si adaugam grauntii de usturoi intregi si fasiile de pui. Cand puiul incepe sa prinda culoare, asezonam cu sare, piper si o lingurita rasa de turmeric. Mai tinem pe foc pana se rumenesc frumos fasiile de pui.

 Le scoatem intr-un castron si le scurgem bine de ulei. In aceasi tigaie, in uleiul in care s-a prajit puiul, punem ciupercile si sarea. Amestecam bine si cand incep sa isi lase zeama, acoperim tigaia cu un capac si lasam pe foc (amestecand din cand in cand) pana scade tot lichidul. 


Turnam smantana lichida si adaugam si puiul. Mai tinem cateva minute pe foc pana se ingroasa un pic sosul. Servim cald ;) 
Atat de simplu....... si atat de gustos....... !