duminică, 12 mai 2013

PLACINTA DE PUI



Favorita mea din mai multe motive. Este simpla, delicioasa si arata intr-un mare fel ;)
O gatesc de regula la anumite evenimente caci face impresie prin modul in care arata.
Dar sa nu mai lungesc placinta si sa trecem la treaba.....

INGREDIENTE:
500gr. Piept de pui (sau pulpe dezosate) 
300gr. Cas sau branza usor sarata
O Ceapa mare
3-4 Gogosari murati
2 Oua
1 pachet Aluat de Foietaj (400gr.)
Sare, piper, cimbru, turmeric, ulei de masline

MOD DE PREPARARE
Foarte simplu. Atat de simplu incat o sa descriu procesul in pasi:
1) Tocati carnea in cuburi de 1 cm. si ceapa julien
2) Caliti puiul impreuna cu ceapa in ulei de masline. Adaugati sare, piper si o lingurita rasa de turmeric (sau curcuma) Puteti aromatiza uleiul cu putin cimbru si un graunte de usturoi.
3) Peste carnea calita cu ceapa adaugati branza framantata si gogosarii tocati marunt. Amestecati, potriviti de sare si piper. Adaugati si 2 oua batute bine pentru a lega compozitia.
4) Foietajul il asezati si ii taiati marginile ca in poza. In fasii oblice de 2-3 cm. Puneti compozitia pe mijlocul aluatului. Datii forma cu o spatula sau lingura si apoi impletiti fasiile de foietaj.
5) Ungeti bine placinta cu un galbenus crud amestecat cu o lingura de lapte.






6) La cuptorul mediu (180 grade) aproximativ 30 de minute. Sau pana capata acea culoare apetisanta ;) Ca in poza !




Eu l-am servit impreuna cu cateva rosii Cherry proaspete si piure de mazare !