duminică, 21 aprilie 2013

SALATA DE VALERIANA


De ceva vreme au inceput sa se gaseasca prin magazine "chestii" comestibile pe care pana de curand le vedeam numai pe la televizor. Gen piept de rata sau de gasca, rucolla, valeriana, salota, chives s.a.m.d.
Si pentru ca sunt fan valeriana, astazi o sa va arat cum prepar eu salata de valeriana. Voi o puteti prepara ca pe orice alta salata, eu va ofer doar o idee !


INGREDIENTE:
O casoleta (150gr.) Valeriana

O legatura de Ridichi
O Portocala
Sucul de la jumatate de Lamaie
2 linguri de Ulei de Masline
2 linguri de Sirop de Capsuni
Un praf de Sare

MODUL DE PREPARARE:

Pentru inceput stoarcem portocala si jumatate de lamaie. Turnati sucurile intr-un borcan, adaugati uleiul, sarea, siropul. Inchideti ermetic borcanul si agitati-l bine ca pe un cocktail, pana obtineti un dressing omogen.


Spalati valeriana si ridichile. Scurgeti bine valeriana de apa sau chiar uscati-o daca aveti cum. Taiati ridichile in feliute subtiri si amestecati-le cu valeriana. Turnati dressingul (nu inainte sa il mai agitati putin) peste si amestecati usor.
Cam atat aveti de facut pentru o salata extraordinara. Dulce-acrisoara, revigoranta si plina de prospetimea primaverii ;) Pofta Buna !

ps: eu am servit-o langa un orez cu porc si legume.