vineri, 19 octombrie 2012

PUI SHANGHAI

 Probabil ca nu este cel mai Shanghai pui din cati exista dar este un pui foarte gustos. Il recomand ca aperitiv dar merge foarte bine si langa un orez sau un piure pe post de fel principal. O sa va prezint mai jos cum il fac eu.

INGREDIENTE:
1 Piept de pui
2 Oua
2 Linguri de Faina
2 Linguri de Sos de Soia
1 Lingura de mustar
100 gr. Susan
Sare, piper si un varf de cutit de turmeric.

MOD DE PREPARARE:
Foarte simplu. Batem bine cele 2 oua si adaugam 2 linguri de faina, 2 linguri de sos de soia, 1 lingura de mustar, un praf de piper, un varf de cutit de turmeric (optional) si daca mai este nevoie, putina sare. Atentie, de regula sosul de soia contine destula sare. Amestecati bine si omogenizati compozitia care trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri. Daca este prea subtire, mai adaugati putina faina iar daca este prea gros, mai puteti adauga putin lapte.

 Spalati cu apa rece pieptul de pui si taiati-l in fasii subtiri. Tavaliti fasiile de piept de pui prin acel aluat subtire si apoi prin susan.

 Prajiti-le intr-o baie de ulei incins, preferabil intr-o tigaie Wok. Pana se rumenesc frumos.
 Delicios !