vineri, 14 septembrie 2012

MITITEI de la Real Sibiu


Pf..... am ajuns sa fac exact ceea ce nu imi doream. Sa critic. Blogul meu este unul constructiv, vesel, gustos, nascut din placerea de a gati. NU SUNT "HATER" dar nu mai suport modul in care unii isi bat joc de noi. De oamenii simplii, fara mari pretentii, intentii si finante. Sa detaliez, zic.....
Se intampla intr-o minunata zi de vara (ieri 13 sept. 2012) sa mi se faca pofta de mici. Asa ca daca tot eram la cumparaturi zic: Hai sa luam o tava de asta mica de mix, mici si carnati proaspeti. Uite ca e si redusa de la 16 la 14 lei kg.
Zis si facut. Toate bune si frumoase pana ce am vrut sa dezlipesc micii frumos formati de pe tavita de ambalaj. Nu am reusit nici-cum. Erau atat de moi ca se scurgeau printre degete. Am injurat 4-5 minute in gand, i-am format din nou si i-am pus cumva pe gratar. Proasta mutare. Au inceput sa se topeasca. Initial s-au umflat si s-au crapat probabil datorita bicarbonatului, dupa care s-au dezumflat ca niste baloane sparte si s-au pleostit pe gratar. La gust au fost ok pentru niste chiftele de carne tocata. Carnea era ok la gust,  doar ca nu avea nici macar aroma de mici, nu mai vorbesc de gust. Asa ca Domnilor si doamnelor din conducerea Real, nu va mai bateti joc de consumator doar pentru ca puteti. 14 lei este un pret profitabil pentru c.p.l.-urile si pielitele pe care le bagati in pasta de mici. Dar va rog, NU MAI VINDETI APA CU 14 LEI/KG ! Iar daca nu stiti sa preparati o pasta de mici, dati-mi un mail si va dau cate retete de mici vreti voi. MOCA ! 

PS: Stiati ca aroma pastei de mici provine in special de la usturoi si cimbru ? (se pare ca nu)
PS2: Tricoul cu care eram imbracat si pantalonii sunt la spalat, plini de grasime colorata care sarea din mici ca apa de pe un caine ud care se scutura. 

Update: tocmai am prajit si mancat carnatii din pachet. Aspectul era apetisant. Dar atat. Nu au avut nici un pic de aroma. Au avut in schimb zgarciuri. Si bucati mari de slanina. Si sare. Multa sare. Posibil sa fi continut si carne dar nu bag mana in foc. Nu sunt pretentios de fel si mananc aproape orice dar NU imi da sa mananc tendoane amestecate cu slanina si sare,  impachetate in mat de oaie. Sau macar nu imi cere bani pe ele. Daca aveti asa multe resturi si nu stiti ce sa faceti cu ele, oferiti-le sau vindeti-le catre un adapost de caini. Nu mai cereti 14 lei pe kg de zgarciuri/sare/apa/slanina !!!