duminică, 22 iulie 2012

PRAJITURA CU CAISE


Pentru ca tarabele sunt pline de CAISE. Si pentru ca e prajitura favorita de sezon. Este foarte gustoasa si usor de facut. O combinatie reusita de dulce cu acrisor. Un fel de pandispan cu caise dar ceva mai mult !


INGREDIENTE (pentru o tava mare de cuptor):
1 kg. Caise
6 Oua
300 gr. Faina
300 gr. Zahar
100 ml. Ulei
150 ml. Lapte
1/2 plic de Praf de copt
1 baton de Vanilie (esenta sau zahar vanilat)



MODUL DE PREPARARE:
Pentru inceput spalam caisele. Le desfacem cu grija in jumatati si scoatem samburii.
Pentru aluat, va trebui sa separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le vom bate spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le vom freca bine-bine cu zaharul. Cand credem ca le-am frecat bine, incepem sa adaugam uleiul putin cate putin. Il incorporam ca la maioneza. Cum am terminat cu uleiul, incorporam si laptele. Acum e momentul sa adaugam semintele de la un baton de vanilie sau esenta/zaharul vanilat. Apoi adaugam faina cernuta si praful de copt si omogenizam compozitia. Incorporam cu grija albusurile batute spuma si turnam compozitia in tava de copt. 


Incingem cuptorul la 170 grade. Daca aveti cuptor pe gaz fara termometru, o veti coace la foc mic aproximativ o ora.
Pana se incalzeste cuptorul asezam jumatatile de caise in tava, cu scobitura in sus. Le asezam astfel ca sa avem cate o jumatate de caisa pe fiecare prajitura.


 Coacem la 160-170 grade timp de 45-55 minute. Mai exact pana capata acea culoare apetisanta si trece testul cu scobitoarea. Dupa ce sunt coapte, lasam sa se raceasca incet, taiem prajiturile cu grija si pudram cu zahar pudra obisnuit sau aromat cu vanilie.


Servim cu drag si fara frica,
Aceasta minunata Prajiturica!
Pam-pam


VERIFICA... nu cumva ti-a expirat asigurarea RCA ?