marți, 3 aprilie 2012

Tarta cu branza dulce si stafide sau CheeseCake


INGREDIENTE:
pentru tarta
    100 gr Unt
    2 buc. Galbenusuri
    1 praf Sare
    100 gr Zahar pudra
    2-3 linguri apa
pentru umplutura
    100 gr Zahar tos
    250 gr Faina alba
    500 gr Branza de vaci
    100 gr Smantana grasa
    2 buc. Ou intreg
    50 gr Stafide inmuiate in prealabil in alcool
    1-2 linguri Gris


MODUL DE PREPARARE:
Pentru inceput punem stafidele la inmuiat in putin alcool. Cat sa le acopere. De preferat coniac, rom sau wisky.
Intre timp ne vom ocupa de pregatirea tartei. Intr-un vas incapator amestecam bine untul inmuiat cu zaharul pudra.

 Peste, cernem faina si sarea si amestecam bine. Adaugam si 2 galbenusuri si apa si amestecam usor cu varfurile degetelor. Conteaza sa nu framantam prea mult aluatul. Punem aluatul in folie de bucatarie si il lasam la rece o ora. Dupa ce s-a racorit timp de o ora, il scoatem si il intindem intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Se poate intinde cu faina sau intre doua folii de plastic. Eu prefer varianta cu folia de plastic.

 Punem foaia de aluat in tava de tarta si o mai lasam la frigider inca o ora. Intre timp vom pregati umplutura de branza si vom incalzi cuptorul la 180 grade. Pentru umplutura, vom amesteca 500 gr. de branza grasa de vaci cu 100 gr. de smantana grasa, 100 grame de zahar, stafidele, 2 oua intregi, 2 galbenusuri si semintele de la un baton de vanilie.
Daca a trecut o ora de cand sta tava la frigider, o scoatem si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade. Va sta cam 30 minute sau pana este coapta. Dupa ce s-a copt si racit tarta, putem adauga umplutura.

Trimitem din nou la cuptor la 180 grade pentru 40-50 minute (pana capata acea culoare auriu-aramie si miroase in toata casa a sarbatoare)


Bucuria invitatilor si invidia vecinilor !