duminică, 2 mai 2010

ECLER (rapid)

Aş mânca ceva dulce....... o prăjitură..... ceva de cofetărie. Să mă gândesc......ecler, savarină sau amandină ? Ecler. Asta voi face !
 
 
 INGREDIENTE:  
 o cană şi un sfert de Făină   (cana de 200 ml)
 jumătate de cană de Ulei  
 250 ml. de Apă   
 5 Ouă  
 un praf de sare
   
 Pentru umplutură un plic de budincă de vanilie şi o cutiuţă mică de frişcă lichidă.
 


 MOD DE PREPARARE:
 
 
 
 Într-o oală punem pe foc apa împreună cu uleiul şi un praf de sare şi aşteptăm să fiarbă. Când a fiert, adăugăm făina şi amestecăm bine cu telul până ce se omogenizează aluatul.


Oprim focul şi începem să adăugăm ouăle unul câte unul. După fiecare ou adăugat, amestecăm foarte bine cu telul sau mixerul până la încorporare completă şi doar după, adăugăm următorul ou.

Când am încorporat toate ouăle şi avem o cocă omogenă, ne pregătim de copt. Încingem cuptorul şi pe o tavă neaderenta sau pe hârtie de copt, întindem aluatul cu ajutorul unui poş sau (în lipsă) cu ajutorul unei pungi căreia îi tăiem colţul.

Trimitem eclerele în cuptor la foc puternic la început şi imediat ce încep să se coloreze, reducem focul până aproape de minim şi mai lăsăm până capătă o culoare aurie. Când sunt gata, le scoatem din cuptor şi le lăsăm să se răcească, timp în care vom prepara budinca de vanilie instant după reţeta scrisă pe plic.

Imediat ce am preparat budinca, tăiem eclerele pe jumătate şi umplem partea de jos cu budincă. Lăsăm să se răcească şi mai adăugăm frişcă bătută tot cu ajutorul unui poş sau pungă cu colţul tăiat.

Lăsăm eclerele la frigider cel puţin 30 minute şi servim cu plăcere.