vineri, 11 octombrie 2013

OCHIURI ROMANESTI CU FETA, MASLINE, BUSUIOC SI ULEI DE CURRY


 

Mic dejun ;)
Cui nu-i place un mic dejun sanatos, satios si gustos ?
Personal prefer un mic dejun sarat. Multi altii prefera dulce. Dar cum e blogul meu si scriu ce vreau in el, va voi impartasii unul din mic dejunurile mele favorite. L-am prezentat si pe scena Festivalului de Bun Gust ce a avut loc in Piata Mare din Sibiu in perioada 4-6 octombrie 2013

INGREDIENTE:
2 Oua proaspete
100 gr. Branza Feta
1 lingura Otet
1 lingura praf de Curry
1 praf de Sare
1 Ceapa mica
50ml ulei de floarea soarelui
10 frunze de Busuioc proaspat
100g Masline amestecate



METODA DE PREPARARE:
Intr-o tigaie incinsa turnam uleiul si o ceapa mica tocata marunt. Tinem pe foc pana ceapa incepe sa-si schimbe culoarea. Adaugam praful de curry si mai calim 1 minut. Tragem tigaia de pe foc, acoperim cu un capac si lasam sa infuzeze 10 minute.





Strecuram uleiul pe care il putem folosi atunci pe loc sau il putem pastra cateva luni la frigider.
Se pune aproximativ 1 litru de apa la fiert. Cand a clocotit, dam focul pe minim si adaugam o lingura mare de otet. Spargem ouale in niste canite sau boluri. Cu ajutorul unei linguri facem un vartej in mijlocul cratitei si turnam oul fix in mijlocul vartejului. Procedam la fel si cu cel de-al doilea. Le fierbem la foc mic pana ce albusul este complet fiert, iar galbenusul este lichid (aproximativ 3 minute).
Taiem feta in cubulete mici si o imprastiem pe farfurie lasand loc gol la mijloc.
Presaram busuiocul proaspat tocat peste feta. Intre bucatile de feta intercalam si maslinele. Scurgem bine ochiurile de apa si le asezam in mijlocul farfuriei. Turnam o lingura din uleiul de curry imprastiat peste toate ingredientele. Servim cat inca sunt ouale calde.