duminică, 2 decembrie 2012

PULPA DE PORC LA CUPTOR (coapta)

O friptura foarte gustoasa, frageda si sanatoasa. O sa vedeti ca nu va mint cand veti citi modul de preparare.
INGREDIENTE:
1 Pulpa de porc 1-3 kg
Sare, piper si cimbru

MODUL DE PREPARARE:
Pulpa de porc se spala cu apa rece. Nu o curatati de grasime, se va topi toata si va da savoare carnii. Apoi se cresteaza cu un cutit bine ascutit. Nu prea adanc, pana intr-un centimetru. Daca pulpa este  groasa, o puteti cresta mai adanc.

Presarati-o cu sare din abundenta peste tot. Presarati si putin piper si cimbru uscat. Frecati bine pulpa cu condimentele si aruncati-o in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Asa pur si simplu. Pe gratar la jumatatea cuptorului. Puneti sub gratar si o tava cu apa in care sa se scurga grasimea din pulpa si reduceti temperatura cuptorului pana la 170 grade. 

Lasati sa stea la cuptor o ora dupa care o intoarceti si o mai lasati o ora. Dupa doua ore, ar trebui sa fie gata si sa aibe o crusta gustoasa. daca nu sunteti siguri ca este gata, mai lasati-o ceva timp. Pana miroase a friptura si la vecini in dormitor. Atunci este sigur gata. Opriti cuptorul. Scoateti-o din cuptor si cat este fierbinte, inveliti-o in folie de aluminiu. Daca aveti, adaugati si o crenguta de cimbru verde sub folia de aluminiu. Mai lasati-o 30 de minute in cuptor sa se "odihneasca". Va fi suculenta.


Se poate servi cu orice fel de garnitura si muraturi dar eu o prefer cu o salata de varza cu gogosar. Din cea pusa la borcan pe iarna. Zilele urmatoare va dau reteta si la varza cu gogosari ca tare buna a iesit.

Sa o serviti cu drag si pofta !