joi, 20 decembrie 2012

JUMARI si TOPIREA UNTURII


Probabil ca majoritatea dintre voi stiti sa topiti untura si sa faceti jumari. Foarte bine !
Dar printre noi mai sunt persoane care nu stiu cum trebuie procedat pentru a avea niste jumari gustoase si o untura alba si gustoasa, numa buna de intins pe pita ;) Si cum nu-i mic dejun sau gustare mai "sanatoasa" si mai gustoasa decat celebra Pita cu unsoare, iata si reteta pentru cea mai gustoasa untura. Si cele mai gustoase jumari.

INGREDIENTE:
1 Porc (daca nu dispuneti de tot porcul, macar slanina de pe burta. Cea subtire si frumos impanata va da cele mai gustoase jumari.)
1-2 pahare de Apa rece
Sare

MODUL DE PREPARARE:
Foarte simplu. Taiati slanina in cuburi aproximativ egale, cu latura de 4-5 cm. Puneti-le intr-o cratita incapatoare pe foc mic. Adaugati 1 pahar de apa si amestecati.



Va trebui sa amestecati foarte des pentru ca se prinde foarte usor. Pe masura ce incepe sa se topeasca slanina, puteti mari focul pana la mediu. Si asteptati pana ce jumarile arata ca cele din poze. Daca nu va intereseaza jumarile si preferati sa aveti untura mai multa, taiati cuburile de slanina mai mici si atunci cand sunt aproape gata, storciti-le cu o furculita sau un pasator de cartofi. Cam atat.

Sa aveti pofta si sa le mancati sanatosi !
ps: jumarile cele mai nereusite sau care raman nemancate le putem folosi ca ingredient principal la Pogacele. Reteta in curand.......