miercuri, 14 noiembrie 2012

PENNE ALLA CARBONARA

  Una din retetele mele preferate din bucataria italiana. O mancare foarte usor de preparat. Simpla si delicioasa.


INGREDIENTE:
1 Ou intreg
3 Galbenuse de ou
200 gr. Bacon crud-afumat (se poate inlocui cu kaiser, bacon obisnuit sau costita)
4-500 gr. Penne (se pot inlocui cu spaghetti, fusilli, farfalle)
100 ml. Smantana pentru gatit - lichida
30 gr. Parmezan ras
Ulei de masline, sare, piper si optional un praf de oregano, busuioc si 2-3 graunti de usturoi (necuratati)

MODUL DE PREPARARE:
Foarte simplu. Puneti o oala mare cu apa si o lingura de sare la fiert. Cand a fiert apa, adaugati pastele si fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj (6-8 minute).
Pana fierbe apa, puteti pregati sosul. Intr-o tigaie caliti usor baconul in putin ulei de masline. Daca va place aroma de usturoi, impreuna cu baconul puteti cali si 2-3 graunti de usturoi in coaja, pe care ii veti indeparta ulterior.

Intr-un vas bateti galbenusele cu oul intreg, smantana, parmezanul si baconul prajit. Eu pun si grasimea ramasa in tigaie.

 Cand s-au fiert pastele, turnati compozitia intr-o cratita incapatoare si puneti pe foc. Imediat adaugati pastele scurse de apa si amestecati. In cateva minute (2-3) ar trebui sa fie gata si sa arate ca in poza.

 Asezonati cu piper, aromatizati cu oregano sau busuioc si serviti cu parmezan ras.
 Un deliciu !