luni, 25 iunie 2012

BRIOSE CU VISINE


Pai daca e inceput de vara, inseamna ca au aparut visinele.
Pai daca au aparut visinele inseamna ca trebuie sa mancam visine.
- Pai visinele sunt acre.
- Pai nu-i nimic.
- Pai le facem prajituri.
- Pai mie imi plac BRIOSELE, CUPCAKEURILE SI MUFFINURILE.
- Pai atunci sa facem BRIOSE, MUFFINURI, CUPCAKEURI SI PRAJITURELE cu VISINE
- Pai OK-e !


INGREDIENTE:
200 gr. Faina
150 gr. Zahar (pentru aluat)
100 gr. Zahar (pentru visine)
100 gr. Unt
80 ml. Lapte
150 gr. Iaurt (scurs de zer)
2 Oua
0,5 lingurita de Sare
1 pliculet de Praf de copt (2 lingurite)
1 varf de lingurita de Nucsoara rasa
400 gr. Visine intregi (250-300gr. curatate de samburi))
50 gr. Nuci/Migdale/Alune macinate


MODUL DE PREPARARE:
Printre cele mai simple deserturi. Incingem cuptorul la 180 grade Celsius. Pana se incinge cuptorul, preparam compozitia.
Spalam si curatam visinele.

Le scoatem samburii si le tavalim bine prin cateva linguri de zahar. Cam 100 de grame dar nu-i musai. Poate fi si mai putin. Visinele curatate, dezsamburate si tavalite prin zahar le lasam intr-un vas sau strecuratoare sa se scurga siropul.


Pentru aluatul de briose punem intr-un vas  toate ingredientele solide si le amestecam. Adica 200gr. faina cu 150 zaharul, cu sarea, praful de copt, nucsoara, nucile macinate, semintele de vanilie sau zaharul vanilat. 


In alt vas batem cele 2 oua si le amestecam cu restul ingredientelor. Untul topit, laptele, iaurtul scurs de zer. Amestecam acum ingredientele solide cu cele lichide si cu ajutorul unui tel, le omogenizam. Trebuie sa avem un aluat moale. Adaugam si visinele scurse si amestecam bine. 


Turnam compozitia in formele de briose si le trimitem pentru urmatoarele 25-30 minute in cuptorul incins la 180 grade Celsius (mediu pentru cuptoarele pe gaz). Sunt gata cand mirosul de prajituri proaspete a ajuns pana la vecini sau cand au capatat o culoare rumena, ca in poze. Functioneaza si testul "scobitoarea" !


Pofta Buna !