duminică, 13 decembrie 2009

Prajitura cu mere

INGREDIENTE:
 
Jumătate de margarină Unirea sau Rama
1 Ou
7 Linguri ulei
7 Linguri lapte
2 Linguri zahăr
1 Plic praf de copt
Un praf de sare
Făină cât cuprinde

 

 UMPLUTURA:
 
2 Kg. mere
O linguriţă de scorţişoară măcinată
Zahăr după gust
3 linguri de stafide

 MOD DE PREPARARE:
 
 Spălam şi curăţăm merele de coajă după care le radem pe răzătoarea mare cu grijă să nu radem şi cotoarele. După ce le-am ras, le scurgem şi le stoarcem cât de bine putem şi le amestecăm cu scorţişoară, stafide şi zahăr după gust.
 
 Într-un vas încăpător punem toate ingredientele aluatului şi le frământăm bine până ce obţinem un aluat omogen de consistenţă moale.


Împărţim aluatul în 2 jumătăţi aproximativ egale. Ungem o tavă de cuptor cu puţină margarină şi tapetăm cu făină sau mai simplu, punem hârtie de copt pe fundul tăvii. Întindem o foaie din jumătate de aluat pe care o punem în tavă avend grijă să se ridice puţin pe pereţii tăvii de copt.


Întindem uniform merele rase şi peste ele întindem a doua jumătate de aluat.



Introducem tava în cuptorul preîncălzit şi lăsăm să se coacă la foc mic până ce căpăta o culoare plăcută auriu-maronie. 
 


 Pentru efectul maxim, serviţi-o la gura sobei în timp ce priviţi prin geam la stratul gros de zăpada  :)