vineri, 23 octombrie 2009

Supa de vacuta




Ingrediente :

Morcovi 5-6 buc. medii
Ceapa 2 buc.

Telina 1 buc. mica
Rasol vita 500 gr.
Apa 4-5 litrii

Usturoi 2-3 graunti

Operatiuni pregatitoare:
-se spala si se curata legumele
-se spala si se da intr-un clocot carnea

Mod de preparare
Se pune carnea impreuna cu legumele la fiert intr-o oala incapatoare, impreuna c
u 5 litrii de apa rece. Se fierbe la foc mic/mediu atat timp cat este nevoie. De regula timpul variaza in functie de varsta animalului de la care provine carnea. Cand carnea este fiarta, strecuram supa, o potrivim de sare si o lasam separat intr-o oala pana ce vom adauga taiteii sau galustele.

Galustele

2 oua, ½ lingurita unt (in lipsa untura sau ulei), 5-6 linguri gris, sare
Mod de preparare:
Se freaca spuma untul cu ouale. Se adauga grisul putin cite putin (in ploaie) amestecind mereu cu lingura. Se obtine o pasta care trebuie sa aiba consistenta unei smintina groase. Se adauga sare.
Dupa ce supa a fost strecurata intr-o cratita curata, se pune pe foc. La primul clocot, se ia cu o lingurita muiata in unt din pasta de gris si se da drumul in supa care trebuie sa fiarba incet.
Dupa ce s-a pus toata pasta in felul aratat, se acopera cratita(dar nu de tot), lasind sa fiarba incet 10 minute.

Pofta Buna !