sâmbătă, 24 octombrie 2009

GULAS RAPID



Ingrediente:
Rasol (sau pulpa) de vita 500gr.
Ceapa 3 buc. medii
Ardei gras verde 1 buc.
Ardei gras rosu/gogosar 1 buc.
Cartofi 3-4 buc. medii
Usturoi 3 graunti
Boia dulce/paprika dulce 1 lingura
Boia iute/paprika iute 1 lingurita
Ulei/untura 3 linguri
Sare dupa gust
Piper dupa gust

Operatiuni pregatitoare:
-se spala si se curata legumele

-se spala si se opareste carnea

-se taie legumele si carnea la dimensiuni cat mai egale (ex: patratele cu latura de 2cm) cu exceptia cepei care se toaca julien mare (ex: patratele cu latura de 2cm)

Mod de preparare:
Se caleste carnea de vita in untura sau ulei si cand este usor rumenie se adauga ceapa si grauntii de usturoi tocati marunt. Cand ceapa a devenit aurie se adauga ardeiul verde si rosu, boiaua, sarea, piperul si apa care sa acopere de 2 degete carnea si legumele. Se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea este fiarta. In cazul in care scade prea mult, se mai poate aduga apa fiarta. Cand carnea este fiarta se adauga cartofii taiati cuburi si se mai lasa la fiert aproximativ 20 de minute pana ce cartofii sunt fierti.
Recomand a se servii cu smantana si patrunjel proaspat tocat.
Pofta Buna !