joi, 29 august 2013

CIULAMA DE PUI CU CIUPERCI (DE PADURE)


Pentru ca au venit si ploile, au aparut si ciupercile salbatice. Reteta aceasta este una clasica de ciulama, usor imbunatatita dupa gustul si priceperea mea. Am folosit ciuperci de padure (buchetare) dar voi puteti folosi orice fel de ciuperci cu conditia sa fie comestibile ;)

INGREDIENTE:
500 gr. Piept de pui (sau pulpe dezosate)
1 kg. Ciuperci proaspete
O Ceapa mare
4-5 graunti de Usturoi
O lingura zdravana de Faina
Un pahar de Lapte 250 ml.
100 ml Smantana pentru gatit (optional)
Ulei de Masline, Sare, Piper

MODUL DE PREPARARE:
Ca intotdeauna incepem cu spalatul si curatatul ingredientelor. Atentie, nu spalati sarea, faina, laptele, uleiul sau piperul (chiar daca e negru :)) Taiem carnea de pui in fasii lungi 4-5 cm.


Calim carnea impreuna cu ceapa in ulei de masline. Asezonam cu sare si piper. Ciupercile trebuiesc taiate felii si calite in ulei de masline. Le lasam pe foc pana ce isi vor lasa mult lichid. Atunci punem puiul calit, capacul si le fierbem inabusit cateva minute bune.


Adaugam laptele si faina si amestecam bine sa nu faca cocoloase. Eu am adaugat si 100 ml. de smantana pentru gatit (grasime 30%)

Fierbem totul cateva minute bune si mai adaugam lapte sau apa daca se ingroasa prea tare. Pana avem un sos gros, omogen si fluid. Verificam de sare si piper. Presaram un varf de cutit de nucsoara, oprim focul si adaugam usturoiul tocat fin. Servim langa o mamaliguta fierbinte si un pic de pasta de ardei iute !