joi, 26 aprilie 2012

CHEESE QUICHE sau TARTA CU BRANZETURI



INGREDIENTE TARTA : 
100 gr Unt 
1 praf de Sare 
200 gr Faina 
4-5 linguri de Apa rece 
1  Galbenus    


INGREDIENTE UMPLUTURA : 
100 ml Smantana pentru gatit 
100 gr Branza de vaci 
50 gr Telemea sarata 
2 Oua 
1 praf de Piper 
1 legatua Marar tocat fin 
50 gr Salam sau Sunca 
1/4 buc. Ardei gras rosu 
1 buc. Albus de ou (pentru uns tarta)






Pentru inceput vom pregati tartele. Intr-un robot de bucatarie amestecam faina cernuta cu sarea si untul foarte rece. Toate instrumentele cu care lucram trebuie sa fie cat se poate de reci (dar nu congelate) Putem amesteca manual faina cu untul pana se face firimituri dar e mult mai usor sa le mixam 30 secunde cu lama ascutita a robotului. Si aluatul va fi mult mai fin. Dupa ce avem "frecateii" de faina cu unt, adaugam galbenusul si cateva linguri de apa rece. Amestecam cu varfurile degetelor pana se leaga cat de cat aluatul. Apoi mai adaugam putina apa si framanta usor 1 minut. Daca s-a omogenizat aluatul, il impaturim bine in folie de bucatarie si il lasam la frigider 30 minute.

 Dupa 30 de minute il scoatem si il intindem intr-o foaie de aproximativ 5 mm grosime cu care acoperim forma sau formele de tarte. Lasam aluatul sa atarne putin peste marginea formei. Le trimitem iarasi la rece cateva minute.

Taiem un patrat de hartie de copt mai mare decat forma de tarta. Il impaturim pe diagonala, apoi pe mijloc pana ramane un triunghi ascutit si lung. Taiem latura cea mai scurta (opusa unghiului ascutit) avand grija ca triunghiul ramas sa fie mai lung decat raza formei de tarta. Despaturim hartia de copt ramasa si ar trebui sa avem un cerc putin mai mare decat forma de tarta.

 Punem hartie pe fundul tartei si umplem tarta cu orez sau alte boabe uscate nefolositoare de prin camara. Eu folosesc orez. Coacem tartele in cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu la gaz) timp de 20 minute. Le scoatem afara si renuntam la orez si hartia de copt. Ungem cu albus batut tarta care este aproape coapta si o mai trimitem la cuptor 5 minute. 

Intre timp vom pregati umplutura. Batem foarte bine ouale cu un pic de sare. Amestecam ouale cu branza de vaci, smantana, mararul, ardeiul gras tocat marunt, sunca tocata, telemeaua rasa. Asezonam cu piper si sare daca mai trebuie si umplem tartele coapte cu aceasta compozitie. Le trimitem iarasi in cuptorul incins la 180 grade aproximativ 30 de minute (pana sunt coapte). 


Le putem servi calde sau reci. Sunt DELICIOASE SI CREAZA DEPENDENTA :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea..... !