joi, 29 martie 2012

Salata de Ton

INGREDIENTE: 
100 gr Unt 
1 buc. Lamaie
1 praf de Sare 
180 gr Ton in ulei (o conserva)
1 buc. Ceapa de apa 
1 praf Piper 

MODUL DE PREPARARE: 
O salata foarte usor de preparat. Din categoria "as manca ceva cu peste dar nu stiu ce" . In primul rand ne trebuie o conserva de ton de calitate in ulei, de preferat din cel bucati in ulei de masline. Scurgem uleiul dar nu complet. Mai lasam cat sa inmoaie tonul. Tocam foarte fin o ceapa mare de apa sau daca nu avem, inlocuim cu o ceapa rosie. Topim putin untul. Eu il bag la microunde cam 15 secunde si se topeste exact atat cat am nevoie. Adica pana devine precum o smantana grasa. 

La final amestecam bine untul cu tonul si cu ceapa, condimentam cu sare si piper si stoarcem putina zeama de lamaie. Dupa gust !
 Servim pe paine prajita. Daca aveti paine de casa e si mai bine !


Un comentariu:

  1. Pentru zilele de post cu dezlegare la peste, untul se poate inlocui cu margarina sau maioneza de post (fara ou)

    RăspundețiȘtergere

Da-ti cu parerea..... !