INGREDIENTE:
1 kg Pulpă de Porc (de preferat "nucă")
2 Cârnați groși afumați
O Ceapă mare
O căpățâna de Usturoi
100 ml. Vin alb sec
O lingură mare de Untură (sau 2-3 linguri de ulei)
Sare, piper, boia și cimbru din abundență
MOD DE PREPARARE:
Foarte simplu. Curățăm legumele, spălăm carnea și cu un cuțit lung găurim pulpa de porc pe toată lungimea. 2-3 găuri largi în funcție de grosimea pulpei și a cârnaților. Împănăm pulpa cu cârnați, având grijă ca lungimea cârnaților să depășească lungimea pulpei. Din loc în loc dăm găuri mici cu vârful cuțitului și împănăm carnea și cu jumătăți de grăunți de usturoi. Ungem pulpa cu untură și o condimentăm din belșug cu sare, piper, boia și cimbru pe toate părțile. O punem în tavă lângă ceapa tăiată în sferturi și restul de grăunți de usturoi. Adăugăm vinul și un pahar de apă, acoperim cu folie de aluminiu și trimitem în cuptorul preîncălzit la 220 grade. Umblăm la cuptor după 35-40 minute. Dăm folia la o parte și lăsăm în continuare la cuptor pentru încă o oră. Din când în când mai ungem carnea cu sosul din tavă. Când s-a rumenit frumos la exterior, scoatem carnea pe un tocător și o feliem în felii de aproximativ 2 cm.
Mai băgăm la cuptor feliile de friptură câte 10-15 minute pe parte. După ce am oprit cuptorul o lăsăm cel puțin 15 minute să se "odihnească" înainte de a o servi. Merge foarte bine cu garnitură piure de cartofi și salată asortată de murături.
Și un pahar de vin roșu demisec.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Da-ti cu parerea..... !