Supă concentrată de pui. Un fel de Delikat cu gust de pui. Doar că cel de casă este mai natural, mai sănătos și chiar mai aromat și cu un gust mai puternic. În rețetele străine apare sub numele de "stock" sau "broth". Eu am preparat prima dată această rețetă în Anglia la Ashburton Cookery School și abia am așteptat să o prepar și acasă. Are rolul de a da gust și aromă diferitelor mâncăruri (de legume, orez, pui, sosuri, ș.a.m.d.)
INGREDIENTE:
2 kg și ceva de Spinări de Pui (tacâmuri)
1 kg Legume (morcovi, ceapă, praz, țelină, rădăcină de pătrunjel)
3-4 foi Dafin
Cimbru, piper boabe
MODUL DE PREPARARE:
Începem cu oasele de pui. Eliminăm pieile și grăsimea de pe oase. Dacă mai este carne, o putem lăsa. Aruncăm doar pielea și grăsimea. Eu am cumpărat din magazin 2 tăvițe de "Tacâmuri de Pui" care au cântărit împreună 2,5kg. După ce le-am curățat bine de piele și grăsime am rămas cu exact 2 kg.
Le spălăm foarte bine sub jet de apă rece și le punem la fiert în 4 litri de apă. După ce dau în fiert adunăm spuma cu o lingură sau un polonic. Nu cu o spumieră. Pentru că dacă vom folosii spumieră, vom lua numai spuma, nu și grăsimea.
Lăsăm să fiarbă aproximativ o oră, timp în care mai adunăm spuma din când în când. Acum e momentul să adăugăm și legumele curățate, spălate și tocate în bucăți măricele.
Mai fierbeți încă 3-4 ore la foc mic.
Strecurați supa prin tifon și mai puneți-o la fiert pentru a o reduce până la concentrația dorită. Eu am redus-o până la 400ml.
Ingenios! N-am mai auzit de aşa ceva, dar ai dreptate, e mult mai sănătoasă decât cuburile din comerţ.
RăspundețiȘtergereDaca vrei sa incerci, treci pe la noi ca mai am vre-o 20 de cuburi la congelator. Oricum o sa ramai mirata de gust si aroma. Foarte puternice !
RăspundețiȘtergereps: primele cuburi sunt gratis ;)