luni, 16 noiembrie 2009

Ficatei Lyonezi (ficatei in ceapa)

Ingrediente:
Ficatei de pui 500 gr.
Ceapa 500 gr.
Unt 100 gr.
Usturoi 3 graunti
Vin rosu 200 ml
Sare, piper dupa gust

Mod de preparare:


Se curata si se spala cu atentie ficateii, se verifica sa nu mai contina fierea. Se curata ceapa si se toaca julien mare.





Se pune untul intr-o cratita la foc mic si cand s-a topit, se adauga ficateii. Dupa cateva minute se adauga si ceapa si se pajesc impreuna amestecand usor din cand in cand cu grija pentru a nu sfarama ficateii.
 Se adauga sare, piper, vin si se mai lasa pe foc pana ce scade. Dupa ce ati oprit focul adaugati usturoiul tocat marunt. Se serveste cu garnitura piure de cartofi si salata de muraturi.
Pofta Buna !

2 comentarii:

  1. Pont: daca vreti sa nu se sfarame ficateii, ii veti scoate din tigaie dupa ce i-ati prajit 1 minut, apoi adaugati ceapa vinul si celelalte in ordinea si la vremea cuvenita si abia dupa ce sunt toate "facute" puneti ficateii inapoi in tigaie. Impreuna cu ceapa "merg" si niste morcovi...
    H

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte adevarat si multumesc pentru pont doar ca mie asa imi place sa ii fac constient ca se sfarama. Acei 10% cat se pierd din ficatei se transforma in schimb intr-un sos minunat. Partea negativa este ca se pierde la aspectul final !

    RăspundețiȘtergere

Da-ti cu parerea..... !