Acasta prajitura are o mica poveste. Povestea incepe atunci cand am postat aici pe blog reteta de la PRAJITURA CU CAISE O doamna a comentat (pe facebook) ca aceasta prajitura ar merge si cu prune in loc de caise. Atunci am promis ca o voi face si cu prune. Zis si facut. Asa ca acum cand mai sunt prune dulci si gustoase in piata este momentul sa incercati aceasta reteta. Cum ar spune Dan Diaconescu , este senzationala. Poate chiar mai gustoasa decat cea cu caise.
INGREDIENTE (pentru o tava mare de cuptor):
1 kg. Prune
6 Oua
300 gr. Faina
300 gr. Zahar
100 ml. Ulei
150 ml. Lapte
1/2 plic de Praf de copt
1 baton de Vanilie (esenta sau zahar vanilat)
MODUL DE PREPARARE:
Pentru inceput spalam prunele. Le desfacem cu grija in jumatati si scoatem samburii.
Pentru aluat, va trebui sa separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le vom bate spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le vom freca bine-bine cu zaharul. Cand credem ca le-am frecat bine, incepem sa adaugam uleiul putin cate putin. Il incorporam ca la maioneza. Cum am terminat cu uleiul, incorporam si laptele. Acum e momentul sa adaugam semintele de la un baton de vanilie sau esenta/zaharul vanilat. Apoi adaugam faina cernuta si praful de copt si omogenizam compozitia. Incorporam cu grija albusurile batute spuma si turnam compozitia in tava de copt.
Pana se incalzeste cuptorul asezam jumatatile de prune in tava, cu scobitura in sus. Le asezam astfel ca sa avem cate o jumatate de pruna pe fiecare prajitura.
Coacem la 160-170 grade timp de 45-55 minute. Mai exact pana capata acea culoare apetisanta si trece testul cu scobitoarea.
Ce pufosenie, ce arome!
RăspundețiȘtergere