joi, 29 aprilie 2010

Tzatziki

O minunată salată răcoritoare pentru zilele calde de vară, ploioase de toamnă, reci de iarnă sau restul anului. Este în acelaşi timp aperitivul de bază grecesc sau sos pentru diferite mâncăruri (souvlaki, gyros, mousaka ş.a.m.d.). Să trecem la reţeta efectivă :
 
 
 
 INGREDIENTE:  
 
 2-3 Castraveţi obişnuiţi sau un castravete tip Fabio
 200 grame Iaurt gras (grecii folosesc iaurt de oaie sau capră)
 2 grăunţi de Usturoi
 3-4 frunze de Mentă
 Sare, piper (alb).....după gust !


 Începem cu spălarea şi curăţarea castraveţilor şi a usturoiului. Castravetele se curăţă de coajă dacă are coajă groasă şi se toacă mărunt sau se rade pe răzătoarea mare. Se presară sare peste castravetele tocat şi se lasă 5 minute să îşi lase sucul. După 5 minute, stoarcem cu putere sucul castraveţilor. Castraveţii storsi, se pun într-un vas şi se amestecă cu iaurt, mentă tocată fin, piper şi sare dacă mai trebuie. Opţional se mai poate adăuga o lingură de ulei de măsline şi puţin suc de lămâie. Se serveşte rece.
Poftă mare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea..... !