joi, 17 septembrie 2009

Ciorba de vacuţă (adunatura generala)






Ingrediente esentiale
-foame/pofta de ciorba
-chef de gatit
-oala, argaz, gaze, bla, bla, bla..... apa......bla, bla, lingura, bla......

Ingrediente obligatorii
-morcovi 4-5 (marime medie)
-ceapa 2 buc.
-telina 100gr.
-ardei gras 1 buc
-gogsar 1 buc
-cartofi 3 buc
-fasole galbena 200gr
-pasta de tomate 3-4 linguri / suc de rosii 350-500mll
-spata/rasol vacuta 500gr.
-apa 4-5 litrii
-ulei 4 linguri
-sare o lingura

Ingrediente optionale
-baza pentru mancaruri tip Delik'at (nu o recomand)
-smantana o lingura mare la portie
-patrunjel/tarhon cateva frunze la portie

Operatiuni pregatitoare
-se spala si se curata legumele
-se toaca legumele cubulete egale mici-medii
-se spala si se da intr-un clocot carnea

Mod de preparare

Se pune uleiul intr-o oala incapatoare (5-8litri) pe foc domol. Se caleste ceapa impreuna cu morcovii, ardeiul gras, gogosarul si sarea in acel ulei pana ce capata o culoare placuta iar ceapa incepe sa se prajeasca (este sticloasa). Se adauga carnea spalata si oparita in prealabil si se completeaza cu apa. Se fierbe la foc mic/mediu pana ce carnea va fi fiarta si frageda. Se adauga fasolea galbena impreuna cu sucul de rosii iar dupa 20 minute cartofii taiati cubulete. Se mai tine pe foc aproximativ 20 minute (pana ce sunt fierti tari cartofii). Se mai adauga sare dupa gust daca mai este nevoie.

Mod servire
dupa ce puneti ciorba in farfurie, adaugati putin patrunjel proaspat tocat sau o lingura buna de smantana si cateva frunze de tarhon

POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Da-ti cu parerea..... !